Menu Sluiten

INPAKKEN: Ik ga op reis en ik neem mee…

Eén van de dingen die zó leuk en een tikkeltje stresserend zijn aan reizen, onderweg zijn, vertrekken thuiskomen is denk ik wel het inpakken van een valies. Ik heb er genoeg ervaring mee, daar zal het dus niet aan liggen. Dat ik al even vak iets vergeten ben, zullen we er ook maar even bij zeggen. Over precies 4 dagen vertrek ik naar het prachtige Spanje, om als au-pair aan de slag te gaan voor iets meer dan tien weken. Ik kijk er al maanden naar uit en kan dan ook echt niet meer wachten om daadwerkelijk in het vliegtuig te stappen en enkele uren later aan te komen op bestemming. Eén woord: exited. Een gevoel dat ik elke keer opnieuw beleef als ik bijna naar het buitenland ga. Om nog voor ik terug ben en nieuwe bestemming te hebben gekozen. Misschien is dat wel wat het zo verslavend maakt.

Wat heb je nodig, als au-pair, een zomer lang in Spanje?

  • Zomerkleding. Véél zomerkleding. Er staan mij warme temperaturen te wachten en hoewel ik daar alleen maar van geniet, zal mijn lichaam wellicht gaan protesteren. Ik functioneer bij deze Belgische 25 graden nog maar half. Het zal wat worden daar. Heel veel dunne kleding dus en welgeteld één trui gaan mee in mijn valies!
  • Zonnecrème. Factor 50. Bestaat er iets hoger? Ik heb mijn ouders én mijzelf beloofd dat ik elke dag braaf ga smeren en dat gaat, met mijn bleke huid en blonde haren (welja, echt blond zijn ze niet meer, maar met die zon erop verwacht ik dat wel weer te worden), hoogstnoodzakelijk zijn. Ik ben mij ondertussen wel bewust van de gevaren die UV-stralen met zich mee brengen en weet hoe snel ik verbrand, dus lijkt me dit een goede tijdsinvestering ’s ochtends. Een gewoonte die ik mijzelf ondertussen, al ben ik nog in België, aangeleerd heb en ga volhouden tot in terug in het land ben.
  • Cadeautjes! (Lees: chocolade) Als ik bij een gastgezin blijf logeren tijdens mijn verblijf vind ik het altijd súperleuk om iets voor hen mee te brengen bij aankomst. Iets typisch van België, of gewoon iets, dat niet teveel weegt en niet teveel plaats inneemt. Ze appreciëren het altijd enorm en het is een leuke manier om een zomer mee te straten. Win-win. 🙂
  • Een cursus Spaans. Ik zal in Spanje zelf ook een week lang, elke dag Spaanse lessen volgen en natuurlijk zal ik in praktijk ook wel dagelijks wat bijleren, maar het voelt toch goed om een Spaanse cursus bij de hand te houden. We zien daar wel of er iets mee gebeurd. Misschien heb ik geen tijd meer over, buiten die vier kindjes die me dagelijks gaan bezighouden. Misschien heb ik daar ineens alle tijd van de wereld. Ik ga toch een poging doen tot. Google-translate wordt natuurlijk ook mijn beste vriend de komende tijd, moest die cursus toch niet meer in mijn valies passen…
  • Dagboek/logboek. Ik heb natuurlijk mijn blog die vol met Spaanse verhalen (nog in het Nederlands geschreven hoor, wees gerust! :)) zal komen te staan en deel veel van mijn leven met jullie, maar vind het daarnaast wel fijn om mijn schrijfsels ergens kwijt te kunnen, die ik niet met de buitenwereld wil delen.

20170904_215244

  • Camera. Spreekt voor zich, denk ik? Spaanse stranden zijn dankbaar om gefotografeerd te worden en deze kans dan ook niet aan mij voorbij laten gaan. Ik hoop tegen het einde van de zomer een collectie te hebben waarmee ik een fotoboek kan vullen, als herinnerring aan de zomer die komt. Aan mijn tweede, misschien laatste avontuur als au-pair.

Zo, dit was het alweer! Grotendeels dan toch. Als ik dit al allemaal me heb, zit mijn valies wellicht al redelijk vol. Moest er toch nog iets ontbreken, dan komen we daar ter plaatste wel achter. Maar dat zijn dan ook weer problemen voor later! 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *