Menu Sluiten

TRAVEL: waar gaat de reis naartoe?

Zo deelde ik laats nog een uitgebreid artikel over de reisbestemmingen die op mijn (altijd geupdate 🙂 ) bucket list staan op dit moment, zo vond ik het nu tijd om even bij te praten over wat mijn plannen zijn in de maanden juli-september van dit jaar. Ik heb er lang over getwijfeld waar ik dit jaar naartoe wilde gaan en de keuze was voor mij heel simpel, óf ik ga mijn gastfamilie in Amerika bezoeken, óf ik ga naar Spanje om Spaans te leren. Uiteindelijk is het toch dat laatste geworden. En over Amerika, uitstel is geen afstel, ze zien me daar wel snel weer! Er zijn nog teveel plekken op deze aardbol die ik ooit wil zien. Maar op Spanje ben ik écht wel een beetje verliefd geworden het afgelopen jaar…

DSC_5530 (2)

Vanaf februari ongeveer begon ik weer zin te krijgen om iets te gaan doen en startte mijn – welliswaar tweede- zoektocht naar een gastgezin om als au pair bij te gaan ‘werken’. Ik wist dat ik één, wilde studeren of werken in het buitenland en twee, Spaans wilde leren. Het leek me dan ook ideaal om voor iets langere periode een gastgezin te zoeken en dat te combineren met taallessen aan een plaatselijke taalschool. Mijn voorkeur ging uit naar een stad in het zuiden in eerste instantie, aangezien ik vorig jaar voornamelijk het noorden had ‘gezien’.

Mijn au pair-ervaring enkele maanden terug is me enorm goed meegevallen en om jezelf volledig in de lokale cultuur én taal onder te dompelen vind ik een gastgezin echt ideaal. Het heeft zoveel voordelen om als au pair aan de slag te zijn, dat ik er zeker van was dat het niet bij die ene keer zou blijven. Deze reis naar Spanje van twee maanden geleden, was een heel toevallig iets, dat weet je als je mijn blog volgt. Ik was in eerste instantie namelijk niet op zoek naar een gastfamilie om bij te gaan werken tijdens de kerstperiode, maar voor de (hele) zomer! Dit liep (gelukkig!) een beetje anders en nog geen week na mijn registratie als au-pair, was mijn vliegtciket geboekt. Ondertussen zijn we een paar maanden én een leerrijke ervaring verder.

Sindsdien zit het in mijn hoofd (en als daar iets in zit, moet dat ook gebeuren) om voor een langere periode dan twee weken naar (het zuiden) van Spanje te gaan en nieuwe mensen te leren kennen. De clichés van het reizen, maar wel waar. In ieder geval was mijn voorwaarde wel, om het au-pair leven te combineren met iets, en mijn zomer door te brengen in Spanje. En deze droom is vanaf vorige week een feit!

Waar gaat de reis naartoe? 

Op 8 juli (Ik zit tot en met 7 juli op cursus, anders was ik zeker een weekje eerder gegaan! Die valies in- en uitpakken zal ’s nachts maar moeten gebeuren…) vertrek ik richting de luchthaven van Zaventem om enkele uren later aan te komen op bestemming: Sevilla. Vanuit daar ga ik richting eindbestemming: Cádiz.

Wat ga ik daar precies doen?

Voor zover ik nu al weet, zal ik voor bijna negen weken bij een gastfamilie verblijven in Cádiz, een stadje in het zuiden van Spanje, omgeven door zee en strand. Ik zal daar een paar uur per dag gaan ‘au-pairen‘, ze hebben namelijk vier jonge kindjes. Daar blijf ik niet heel de zomer, tussendoor vlieg ik voor een tweetal weken richting het noorden, richting Santander, om een ander deel van de familie te gaan bezoeken. Wat en wanneer precies, zien we tegen dan wel! 🙂

De familie zelf komt uit Écija, een stad tussen Sevilla en Córdoba, een tweetal uur rijden van de kust, maar verblijven dus een deel van de zomer in Cádiz, waar ik vorige zomer op vakantie ben geweest samen met mijn zus en ouders. Echt lauter toeval, ik moest er zelf ook mee lachen. De familie heeft daar een groot familie-vakantiehuis, van hen, alle broers en zussen, en de grootouders, waar ze grotendeels de zomers doorbrengen. Het lijkt erop dat ik weer veel mensen zal tegenkomen! De laatste twee weken van mijn verblijf in Spanje keer ik met hen terug naar Écija, waarna ik midden/eind september het vliegtuig richting België neem.

Hoe ik hierop ben gekomen? Zoals vorige keer, werd ikzelf benaderd met de vraag of ik het zag zitten bij hen aan de slag te gaan en hun mailtje liet mijn hart spontaan sneller kloppen, waarop ik besloot een skype gesprek te houden. Ook dat viel helemaal mee, en ’t was echt het aller engste en moeilijkste dat ik ooit heb gedaan! Een goede indruk maken als je een taal maar half brabbelt, is nogal een opgave hoor! 🙂 Ze waren tot mijn opluchting heel lief waarna het duidelijk werd voor mij dat ik de familie had gevonden die ik zocht.

Ik heb ook in overleg met de familie besloten dat ik de eerste week tijdens mijn verblijf een intensieve cursus Spaans zal volgen aan een taalschool in Cádiz. Ik kende deze taalschool al via mijn vrijwilligerswerk bij WEP, zij hebben een ruim aanbod aan taalreizen en deze taalschool is daar één van! Ik ben er vrijwel zeker van dat ik daar goed zit. De tweede week, acht dagen na mijn aankomst om precies te zijn, zit ik dus braaf elke dag van 9u ’s ochtends in de les voor één week lang. Als ik die eerste week heelhuids doorkomen ben, zal ik vast en zeker wat meer verstaan van alle conversaties om mij heen. De familie spreekt geen Engels, en daar heb ik dit keer ook bewust voor gekozen. Des te beter voor mijn Spaans.

En alle andere weken? Zal ik me vooral bezighouden met de kinderen, weekendjes weg richting Córdoba en Sevilla en het opsnuiven van Spaanse vakantiesferen… Klinkt niet heel slecht, toch?

Mooie vooruitzichten. Ik kan nu al niet wachten. Dit gevoel maakt mij zo ZO gelukkig!

 

2 reacties

  1. September Second

    Wauw, wat een leuke plannen! Ik ben onlangs in Sevilla, Granada en Malaga geweest en heb er een aantal blogjes over geschreven met tips en hotspots dus misschien heb je daar wat aan 🙂 Heel veel plezier alvast!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *