Menu Sluiten

Overal en nergens: TRAVEL bucket list

Als er hier in Belgie niet vanalles zou zijn dat me thuishoudt, of toch, telkens weer terug thuisbrengt, dan zou ik geloof ik voor de rest van mijn leven willen reizen. Overal en nergens (heel lang). Dat is mijn motto! 🙂

Vandaag deel ik met jullie mijn bucket list specifiek voor reizen! Want niet alleen reizen zelf is geweldig leuk, nadenken over naar waar we dit jaar eens zullen gaan, is nog véél leuker! STravelIEN heeft niet voor niets haar naam meegekregen. Klink wel een tikkeltje verwend nu ik het zo teruglees, maar dat is het laatste wat ik ermee wil overbrengen. Ik ben dankbaar voor alle ervaringen die ik meemaak…maar dromen mag altijd, toch?

Dus, waar zou ik zo elke moment naartoe willen gaan als ik de kans had? Welke landen staan in mijn top drie, vier, vijf,…voor de moment? Lees mee!

Italië staat hoog op mijn lijstje. Heel hoog. Ik ben er nog nooit geweest en hoor echt alleen maar goeie ervaringen. De zuiderse cultuur, het lekkere eten, de gezellige wijkjes…Mijn steeds beter wordende Spaans zal dan wel even helemaal opgef*ckt worden, dat besef ik maar al te goed. Als ik ooit (ooit?! Dit jaar…) nog eens richting Spanje vertrek, zou ik graag in Italië beginnen. Of eindigen. Wie weet. Tot die tijd staat hij op mijn bucket list.

India. Mijn papa heeft hier vroeger nog even gewoond, dus aan hem kan ik tegen dat ‘et zover is wel raad vragen. Geen idee waar ik zou moeten beginnen of wat mijn plan daar zou zijn. Ik zou zo graag die tempels eens in het echt willen zien.

Vietnam. Een beetje hetzelfde verhaal als hierboven. Ik ben gewoon té benieuwd naar hoe Azië eruit ziet en zou hier heel graag alleen willen gaan rondtrekken. Vanuit veel reiservaringen die ik hoorde blijkt dat Vietnam ook een heel vriendelijk, makkelijk land is om mee te beginnen als je weinig ervaring hebt met backpacken, zeker in je eentje. Vriendelijke mensen, goedkoop en openminded cultuur.

Spanje. Niet echt een verrassing, maar ik kon ‘m er natuurlijk ook niet níet tussen zetten, gezien ik hier deze zomer weer voor bijna negen weken in rondloop. (stof om over te schrijven! In de blogpost van woensdag meer hierover…) Vooral een paar zuidelijke steden, zoals Córdoba en Granada, trekken dit keer mijn aandacht. Barcelona wil ik ook graag zien, maar dan echt om te citytrippen. We zien wel waar het schip strand. Ik roep al een tijdje dat ik hier binnen nu en vijf jaar ga wonen en tot nu toe houd ik mij aan mijn woord. 🙂 Zoveel liefde voor dit land!

Last but not least; Montana. Het is een droom van mij om samen met een paar andere uitwisselingsstudenten waar ik tot op heden nog contact me heb gehouden, terug richting het noorden van Amerika te vliegen om onze gastfamilies te gaan bezoeken en ons uitwisselingsproject van ondertussen bijna anderhalf jaar geleden een beetje te herbeleven. Geloof het of niet, ik ben nog niet uitgekeken op Montana. Zeker in de zomer is dit echt Paradise: gaan zwemmen met de honden in de rivier vlakbij ons huis, gaan rijden met de paarden in het bos,…memories.

Wat staat er op jouw verlanglijstje?

Liefs,

Stien

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *