Menu Sluiten

TRAVEL: Roadtrip naar het Baskenland!

Wanneer dit artikel online komt, zit (lig/slaap/…) ik hoogstwaarschijnlijk de bus richting het noorden van Spanje. Stravelien had zin om te ‘stravellen’ en dit keer gaat de reis naar Bilbao!

Na een 2,5 weken die helemaal in het teken stonden van uitpakken, een sociaal leven opbouwen, studeren én dansen, ben ik meer dan toe aan een beetje ontspanning. En uitleving! Ik wil de drie maanden dat ik (nog) in Spanje woon ten volste benutten en daar hoort zo nu en dan een beetje rondreizen bij. In het buitenland studeren heeft zo zijn voordelen…

Wat vorig weekend heel onschuldig (en gezellig!) begon met een lunchdate met iemand, die iemand die ondertussen een vriendin is, die ik in de gang van de school was tegengekomen, eindigde twee dagen later in het plannen van een roadtrip samen. Ik reis namelijk niet alleen, maar samen met Nora en Gio, twee medestudenten hier aan de universiteit van Salamanca. Beiden uit Amerika. En laat vrijdag 12 oktober nu net een feestdag zijn in Spanje, dus dat lange weekend konden we niet laten liggen! Onder het motto: ‘hoe spontaner, hoe leuker‘, boekten we onze driedaagse. Vandaag deel ik jullie onze reisplanning! Zin innn!

De bronafbeelding bekijken

We vertrekken donderdagmiddag om 15u, meteen na onze laatste les, met een rechtstreekse bus naar Bilbao. Onze bustickets is dan ook het enige wat we uiteindelijk betaald hebben, want wanneer we ’s avonds na een busrit van 5,5 uur ankomen in de stad, nemen we nog een bus van 10 minuutjes naar een dorpje in de buurt waar we bij een heel gastvrij en vriendelijk gezin blijven overnachten.

Ons verblijf hebben we geregeld via ‘couchsurfing’, een supersimpel maar o zo geweldig concept: iedereen die een profiel heeft, kan slaapplaatsen zoeken eender waar in Europa of zijn eigen logeerkamer/zetel openstellen voor rondtrekkende reizigers. Je kan er ook gewoon komen om medereizigers te zoeken, als je alleen bent en mensen wilt ontmoeten. Na zo’n vier uur intensief zoeken en rondmailen, waren er mensen bereid hun deuren voor ons open te stellen en ons drie op te vangen. Echt superlief. De laatste avond zullen we in ruil wel eens Belgisch-Amerikaans koken ofzo! 🙂

We zullen ongeveer voor minstens twee dagen in Bilbao rondlopen, de eerste en de laatste dag, wel zo makkelijk voor onze busrit terug. Daartussen zouden we graag een dagje naar San Sebastian gaan. Al beseffen we ons ook dat dat weer een busrit van een uur aan vasthangt, dus we pinnen ons er niet op vast.. Voorlopig concentreren we ons dus even op Bilbao, want aan de foto’s te zien en verhalen te horen, valt daar heel wat te doen!

De bronafbeelding bekijkenTeatro Arriaga Bilbao

 

Het theaterhuis, teatro Arriago, is                     langs de buitenkant zelfs al de moeite             om te zien, maar vanbinnen al                           helemaal! De trap vanbinnen, die                     toegankelijk is voor toeristen, blijkt                   ook een toeristische attractie te zijn!

De bronafbeelding bekijken          Het oude stadscentrum, ‘Las Siete                                                                                                      calle’, ook wel genoemd, van Bilbao,                                                                                                  vroeger en ommuurde gedeelte van de                                                                                            stad.

De bronafbeelding bekijken

Mercado de la Ribera. Een overdekte markt van tienduizend (!!!) vierkante meter, heel veel ramen en vlak naast het water. Daar zullen we wel even mee verder kunnen, denk ik zo! Het ligt ook middenin het centrum, dus ik vermoed dat we er niet echt aan kunnen ontsnappen. Heel benieuwd hoe het er vanbinnen uitziet!

De bronafbeelding bekijken

Een indrukwekkende loopbrug in de stad: Zubizuri. Toch de moeite om eens of meerdere keren over te lopen! Ik heb ergens gelezen dat de inwoners, op het moment dat deze brug gebouwd werd, niet zo blij waren met het ontwerpt en ik kan hen eerlijk gezegd niet helemaal ongelijk geven, maar vanóp de brug, moet het uitzicht wel heel mooi zijn!

De bronafbeelding bekijken

Last but not least: het Guggenheim museum. Deze geweldig (en geweldig ingewikkelde) constructie trekt heel veel volk en daar kan ik inkomen ook. De buitenkant is wellicht even indrukwekkend als de kunstcollectie die binnen de muren te zien is. Dat vind ik al een kunstwerk op zich!

Zo, dit is zo ongeveer wat er op mijn lijstje staat! Ik hoop dat we veel gezien gaan hebben op onze driedaagse, als ik maandagochtend om 9u niet in de les moest zitten was ik graag langer gebleven. Als je nog tips hebt, laat ze gerust achter! Tot schrijfs!

Lieve groetjes,

Stien.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *