Menu Sluiten

Currently…

De stilte doorbreekt de storm. Of is het omgekeerd. Ik lijk weer even in een schrijversrush te zitten dus daar ga ik gebruik van maken deze minuten, dagen, uren, zolang het duurt. De stilte was dan ook killing me softly. Een vicieuze cirkel. Gedaan met ideeën zonder concreet doel en dromen zonder plannen. Die lijn kunnen we doortrekken tussen lopen en schrijven. Schrijven, Stien, gewoon schrijven. En de 101 andere dingen die me de laatste tijd bezighouden.

TSeverens_stien_19

Currently…

…Dreaming…Nogal weinig, om eerlijk te zijn. Slapen dus ook. Ik zit met een verkoudheid die mij al drie weken vanaf vier uur ’s ochtends hoestend wakker maakt, waarna ik naar de keuken loop, ondertussen het hele huis wakker maak, een halve liter water drink. Om dan tussen 4 en 7 zo’n drie keer naar het toilet te moeten, tot mijn wekker gaat. Fun times.

…loving…dat ik bijna nooit alleen thuiskom en dat ik sowieso nooit langer dan een uur geen conversatie heb met iemand. We hebben het meest on-geluidsdichte huis (is dat het woord?) dat je je kan inbeelden, and I love it. Ik weet wie wanneer wakker wordt, wanneer de postbode aankomt, wie op welk verdiep aan het lopen is, wie welke serie op dit moment kijkt of wanneer de koffie klaar is ’s ochtends.

….writing…protocols invullen, die ik nodig heb om naar mijn praktijklessen te kunnen gaan. En binnenkort wat vaker voor Stravelien, hoop ik. Nu project ‘huis’ bijna afgerond is (goed, er zal hier altijd wel iets gaande zijn, maar toch), wil ik dagelijks wel een hele of halve blogpost schrijven. Op zijn minst een paar zinnen.

…Thinking…Of de keuzes die ik maak wel altijd zo verstandig zijn. Wie  gaat er nu ook verhuizen, samenwonen, aan en nieuwe studie beginnen, een hele én een halve marathon lopen in één maand tijd.  Tegen de kerstvakantie kan ik recupereren en ik heb nog steeds de allerliefste vrienden die mij energie voor 10 geven, niet geheel onbelangrijk.

…Doing…koken, lopen als ik daar zin in heb, lessen nakijken (helaas ook als ik daar geen zin in heb), series kijken, dertig soorten spieren vanbuiten leren, schrijven, Thomas storen, Abi storen, een Thuis-aflevering inhalen, 3465x per dag mijn handen wassen gezien ik smetvrees heb sinds ons hoorcollege over de hoeveelheid micro-organismen een mens op z’n handen heeft zitten, reisverhalen opzoeken, op spinnen-jacht gaan, thee drinken, mijn planning afvinken en concluderen dat ik overal aan toe ben gekomen wat ik van plan was te doen behalve effectief studeren (herkenbaar?), door Gent wandelen en beseffen hoe graag ik hier ben,…

…Dreaming…de marathon, maar daar zijn jullie wellicht even over uitgelezen. Het is bizar hoe snel de afgelopen maanden zijn gegaan en dat ik al vier maanden op en af, de ene dag gemotiveerder dan de andere, aan het lopen ben met dit doel voor ogen.

…Loving…Dat ik eindelijk volledig blessurevrij kan lopen en ik besef heel goed dat ik veel verder had gestaan als ik die niet was opgelopen (#woordspeling, ik dacht even nog er een mopje bij te verzinnen..) en dat de kans dat ik de marathon effectief zou kunnen uitlopen dan groter was geweest, maar de kans bestaat en daar geloof ik nog steeds in. Met een heel klein hartje, but what doesn’t kill you makes you stronger…

Zeggen ze dat niet zo?

Liefs,

Stravelien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *