Menu Sluiten

Fit ? Foodie Friday: Mijn loopdoelen in het voorjaar van 2020

Mijn marathons in 2020…

Bizar hoe snel 2019 voorbij is gegaan en hoeveel er in één jaar kan gebeuren en veranderen. Ik denk dat geen aspect uit mijn leven een jaar geleden hetzelfde was als dat van mijn leven op dit moment. Neemt niet weg dat er meer dan genoeg hoogtepunten in zaten en dat ik nu al een paar hele toffe vooruitzichten in mijn agenda heb staan voor het komende jaar. Onder andere op vlak van studeren, werken en mijn vrienden, de dingen die op dit moment het grootste deel van mijn tijd in beslag nemen. Daarnaast wil ik niet alleen veel meer bloggen, maar ook veel meer lopen, en dat is precies waar ik het vandaag met jullie over wil gaan hebben.
Even terug in de tijd.. Om heel eerlijk te zijn; ik had één van de mooiste nieuwjaarswisselingen van mijn leven. Aftellend op het dakterras van ons huis in Gent, omringt door de beste vrienden en huisgenoten die ik me kan inbeelden, mijn zus in de buurt, een overdosis aan eten, wijn en gezelligheid, beseffende dat het nieuwe jaar met dezelfde mensen gevuld gaat zijn. En studeren. En bloggen. En reizen. En werken. En lopen. Vooral heel veel lopen. Hoop ik.
Geen goede voornemens, daar doe ik dit jaar eens lekker dwars niet aan mee (nuja, een rijbewijs halen zou ik leuk vinden), daarvan zijn de meesten nu een maand later in het jaar wellicht ook al mee opgehouden, maar loopdoelen natuurlijk nog meer dan vorig jaar! Ik maakte even een lijstje voor jullie, en voor mezelf, zodat ik nog weet waar ik mee bezig ben de komende tijd.`


Ten eerste ga ik half maart een halve marathon in het zuiden van Engeland lopen. Meer details lezen jullie in een aanstaande blogpost hierover die volgende week online komt. Ik kan er alleen al over zeggen dat ik het liefst al vertrokken was en dat het hoe dan ook een ervaring gaat worden. Mijn doel is om te finishen onder de 1u50min. 

Op 29 maart -misschien wel belangrijkste en moeilijkste van dit jaar- loop ik 8 dagen later de marathon van Gent. Nu ik dit schrijf is het parcours nét bekend gemaakt, en al ben ik op zo’n dag niet bezig met waar ik aan het lopen ben maar enkel met het feit ‘dat’ ik aan het lopen ben, geeft zoiets een motivaieboost. Ik besef heel goed dat mijn fitheid op dit moment (nog) geen marathonafstand toelaat en dat ik mij nog heel goed kan herinneren hoeveel voorbereiding zo’n marathon kost, ik weet óók nog hoe het voelde om over de finishlijn de komen. En dát gevoel wil ik opnieuw krijgen over twee maanden. Het is een moment waarop je, na vier uur bloed-zweet-en tranen-in het slechtste geval ook nog een beetje blessurepijn- alles vergeet en alleen nog maar kan lachen. En hey, ik heb nog twee maanden om te trainen. ‘Been there, done that’, gaat helaas niet op voor een marathon, maar ik ben ermee bezig! Mijn doel is echter wel om deze keer onder de vier uur te finishen, dat is misschien nog het meest spannende aan heel dit verhaal. Dat zou ik namelijk 39 minuten sneller moeten lopen dan de vorige keer.

De 20km van Brussel lopen, staat al sinds de editie van vorig jaar op de planning. Supertof om te zien hoeveel nationaliteiten op zo’n dag samenkomen en hoeveel supporters er langs de kant staan. Vorig jaar liep ik hem in 2:14u, dit keer is mijn doel om onder de 1:40u te lopen. Haha, we zijn vooral niet ambitieus. 

Op 19 juni loop ik, als ik de dag ervoor én de dag erna geen verplichte lessen of werkdagen heb die niet te verplaatsen zijn, de (halve of hele) marathon van Torhout. Ook wel de ‘nacht van Torhout’ genoemd. Het toffe aan deze marathon is dat je gewoon om 20u ’s avonds begint met lopen, en zo ‘de nacht in’ loopt. Ook hier weer, geen tijdsdoel, uitlopen is voldoende 😉 

In het najaar van 2020 zou het wel eens kunnen, maar daar zijn nog helemaal geen concrete plannen voor, dat ik ergens een marathon in het buitenland aan het lopen ben. Of dat nu in Spanje of Portugal wordt, dat zal van verschillende dingen als weer, beschikbaarheid afhangen en van waar mijn ouders in die periode aan het rondhangen/-reizen/-werken/-zijn. Mijn hart en hoofd gaan nog altijd een beetje (veel) Spanje uit… 

Zo, dat was het een beetje tot nu toe! Klinkt als genoeg, niet? In ieder geval genoeg afleiding naast/tussen het studeren door. Nu moet ik er alleen op letten dat ik met mijn hoofd niet meer aan die marathons denk dan aan mijn boeken… 

Nog iemand met (dezelfde of andere) marathonplannen? Laat me iets weten!

veel groetjes,

Stravelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *