Menu Sluiten

Hiermee heb ik een haat-liefdesverhouding

Zo zijn er nu eenmaal van die dingen. Waar je heel veel mee hebt, maar die heel hard kunnen tegenstaan. Die soms geweldig zijn, en soms gewoon tegenvallen. Die langs de ene kant een positief iets zijn, en je langs de andere kant een slecht gevoel bezorgen. Van die momenten die toch niet helemaal zwart-wit zijn. Vandaag gaan we het hebben over haat-liefdesverhoudingen. ’t is nogal moeilijk om te omschrijven, ik wist zelf ook eerst niet goed wat ik ermee bedoelde. Dus no worries, als je niet begrijpt wat ik nu allemaal zeg. Als ik je een paar voorbeelden geef, die gaan van heel kliene, misschien stomme dingen, tot iets serieuzere dingen, dan ben je vast helemaal mee! Want iedereen heeft met bepaalde zaken in zijn leven een haat-liefdesverhouding…

  • Eten. Een behoorlijk luxe-probleem en daar ben ik me zeker van bewust. Want ik kan wel degelijk eten, zo lekker, zo biologisch of niet, gezond of niet, al dan niet vegetarisch/veganistisch en zoveel als ik wil, dat maakt het er soms niet makkelijker op. Zeker als je net als ik, al die dingen tegelijkertijd probeert te doen. Anyway, eten is een groot deel van mijn leven. Zowel in mijn hoofd, als in real life. Ik kan er ongelooflijk van genieten, maar heb al vaak genoeg f*ck gezegd tegen alles wat met eten/diëten/vegetarisme/veganisme te maken heeft. Dat je er zoveel mee bezig bent, dat het letterlijk vermoeiend wordt. Komt daar ook nog eens bij dat dit nu net iets is waar in onze maatschappij, in mijn ogen, helemaal verkeerd mee wordt omgegaan, en je weet helemaal niet waar je moet beginnen.

 

  • winter/zomer. Iets totaal anders en nog tien keer minder erg dan het probleem hierboven, maar hij past wel in dit rijtje thuis. First of all: ik vind de zomer geweldig, en de winter geweldig. Ten tweede: ik vind de zomer te warm en de winter te koud en wil altijd het tegenovergestelde dan wat moeder natuur op dit moment in petto heeft. Soms lijk ik wel op de verkeerde planeet geboren te zijn.

 

  • mijn gewicht. Te dun, te dik, te kleine borsten, te grote borsten, te breed, te klein, te lang,…ik heb van mezelf al alles gevonden wat je maar kan vinden van jezelf. Ik heb dan ook al heel veel soorten getallen op de weegschaal zien staan, van te weinig tot te veel en alles daar tussen. En ik heb er al te veel negatieve energie ingestoken dat goed is voor een mens. Zoals héél veel mensen.

 

  • wiskunde. Achja. Wat moet ik hierbij uitleggen. Wiskunde kan zo ongelooflijk leuk zijn eens je het begrijpt en het interessante ervan hebt ingezien. Laat ik nu net problemen hebben met die laatste twee zaken.

 

  • Tijd doorbrengen met familie. Dit zijn met stipt op nummer 1 (naast tijd doorbrengen met mijn vrienden en klasgenoten dan, maar die zie ik eigenlijk ook bijna als familie), één van de mooiste en meest waardevolle manieren die er bestaan om mijn tijd mee te vullen. Hier ben ik echt heel dankbaar voor en dus is het misschien vreemd dat ‘ie er tussen staat. Maar toch, heb ik soms het gevoel dat het teveel wordt. Dat er bepaalde verplichtingen bij komen kijken waar ik niet om gevraagd heb en waar ik in bepaalde situaties terecht kom die ik liever niet meemaak. Zo vind ik familiefeesten veel te hels en te druk, krijg ik heel vak discussies met bepaalde mensen in de familie, waarbij ik, moest het geen familie geweest zijn, al veel langer tegenin was gegaan. Misschien herken je dit, misschien helemaal niet, I don’t know.

 

  • social-media of gewoon sociale contacten. Vooral dat eerste, moet ik zeggen. En dan zijn er nog niet eens zoveel kanalen waar ikzelf actief op ben. Dit punt loopt een beetje samen met hetgeen ik hiervoor al benoemde. Contacten ‘moeten’ onderhouden met een bepaalde frequentie vergt tijd en energie die er bij ieder van ons wel eens bij inschiet. Ik heb een, nogal stellige houding tegen niet-face-to-face contact. Ik ben met mijn leeftijd hierbij waarschijnlijk in de minderheid, maar sociale contacten kunnen mij, vanaf dat ik ze niet limiteer en heel soms zelfs even vermijdt, snel te veel worden en uitgeput maken. Daarnaast…ik houdt ongelooflijk veel val al mijn vrienden en kan me geen leven zonder hen indenken, dat dan weer wel, moest je nu een ander beeld van me krijgen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *