Menu Sluiten

Stravelien in Spanje: leuke veranderingen en nog minder tijdsbesef

Hier ben ik weer! Still alive! En jullie vooral niet vergeten hoor…

Het zit zo: ik had het perfecte plan bedacht om zondagavond, wanneer de kinderen op bed lagen, mijn blog post af te werken. Omdat het mijn vrije dag was en ik nog even naar buiten wilde, besloot ik rond 22u iets te gaan drinken op 5 minuten wandelen langs het strand. Toen ik eenmaal terug thuis was, rond 23u, was een deel van de familie aangekomen ook hier ook twee weken te verblijven. Daar moest natuurlijk uitgebreid kennis mee gemaakt worden, en bovendien moesten ze nog eten! Om 00u ’s nachts kreeg iemand dan ook het schitterende idee om pizza te bestellen. Ik had  ‘gewoon’ om 19u gegeten, dus honger had ik wel. Hier in Spanje lijkt een dag ook nooit te stoppen! Wel geweldig leuk hoe druk het hier in huis opeens is! Om een lang verhaal kort te maken, ik ben gaan slapen om 2.00u, zonder blogpost. We zijn twee dagen later wanneer ik deze blogpost vandaag voor de tweede keer zit te typen. Het Spaans internet laat mij wel eens in de steek. Frustraties zijn geuit (aan ongeveer iedereen die hier rondliep in huis), we kunnen verder met schrijven. En toen waren we alweer dinsdag. Ik heb werkelijk waar geen tijdsbesef meer sinds ik hier ben.

Geen tijdsbesef?!

Het lijkt wel alsof ik niet door heb welke dag we zijn in dat Spaanse leven hier van mij, tot het opeens weer weekend is. Dan is er ineens een nieuwe week voorbij, alsof ik hier al helemaal ‘woon’. Toch maar goed dat ik toch eens per week, op Stravelien, stilsta bij de tijd en wat ik hier allemaal uitspookt in een week tijd. Zoals vandaag. Tijd om terug te graven naar waar we maandag mee begonnen zijn. Hoe gaat het hier, na drie Spaanse weken?

Afgelopen week was, voor Spaanse normen en dus ook maar even mijn normen, een normale en rustige week: ik was zoals altijd veel op het strand te vinden, af en toe in de stad, schreef brieven naar huis, heb de buurt wat ontdekt tijdens mijn zoektocht naar het postkantoor, geef sinds kort elke dag een uur Engelse les aan de twee oudsten (Ursula had me dat gevraagd en ‘k heb dat heel ‘formeel’ aangepakt haha, zalig om zo voor twee kleuters mijn uitleg te doen, liedjes te zingen,… Terwijl ze voor mij zitten aan tafel met een boek voor hun neus, zijn ze helemaal gefascineerd wanneer ik opeens iets anders spreek dan Spaans, ‘k voel mij op en top juf op zo’ ‘m moment :-)), ik ben na tien uur  ’s avonds weleens alleen op stap (al is het voor een strandwandeling), ik drink nog steeds dagelijks gazpacho, eet nog steeds dagelijks gefrituurd eten (‘ k had gehoord dat ze dat in Zuid-Spanje deden, maar dacht toch dat dat ‘dagelijks’, bij wijze van spreken was…),…Alles gaat hier dus wel zijn gangetje!

Hoe ziet zo’n dag er nu eigenlijk uit?

Ik sta vaak alleen op met de kleinsten, later komen de oudsten daarbij, we ontbijten en spelen tot mama en papa wakker worden. Soms zijn ze dat al, door het lawaai ofzo, en dan doen we alles samen. Of we gaan allemaal samen buiten in de bar ontbijten. Over de middag ben ik vrij, vanaf 10u30, in theorie, vanaf 11ue30 in praktijk, en ga ik op mijn gemak doen waar ik zit in heb: ontbijten, schrijven, naar de bar of naar de stad. Rond 14u, nog voor het middageten, ga ik vaak een uurtje naar het strand om in de zee te zwemmen of met de kinderen te spelen. Stilzitten/liggen vind ik te warm! Om 15u gaan we allemaal naar binnen voor het middageten en zitten we tot ongeveer 16u30 samen aan tafel. Op dagen dat ik daar even geen zin in heb, eet ik op een voor mij normaler uur en ben ik de rest van de namiddag vrij! Om bijvoorbeeld langer op het strand te blijven. Vanaf 17u30 houd ik mij met de kinderen bezig tot ze gaan slapen en doen we elke dag wel iets anders samen! Eigenlijk ziet elke dag er wel een beetje anders uit en hangt alles een beetje af van wie waneer/in wat zin heeft!

received_1340726739390565received_1340727732723799

Leuke veranderingen.. 

Zoals ik al vertelde is de bezetting in huis sinds zondagavond nog iets meer uitgebreid: de tante en nonkel van Úrsula, samen met hun kinderen (Angela en Úrsula) (de overgrootmoeder van de familie heet zo, als ik het goed begrepen heb, en zo ongeveer iedereen lijkt daar naar vernoemd te zijn…). Angela is 14 jaar en Úrsula wordt 25. Het zijn echt geweldige mensen! Zeker met Ursula kom ik heel goed overeen ondertussen. Zijheeft drie jaar in Londen gestudeerd (& voorheen zelfsals au-pair gewerkt! Helaas heeft zij daar minder leuke ervaringen dan ik aan overgehouden…) en spreekt dus perfect Engels, dus als ik eens (lees: om de 20 seconden) iets niet begrijp aan tafel ofzo, dan vertaald zij dat even voor mij, wel zo handig! 🙂 Het is supergezellig en zorgt toch wel voor een andere dymentie in huis dat er hier nu ook wat ‘leeftijdsgenoten’ rondlopen! We wonen hier op dit moment met 17 mensen van alle leeftijden onder hetzelfde dak, stormloop! 🙂 Ik zit letterlijk dagelijks met een andere combinatie van mensen aan de ontbijttafel. Voordeel is wel dat altijd wel eentje zin heeft om iets samen te doen of naar het strand te gaan. 🙂

received_1340726976057208

Wat kan ik nog meer vertellen…?

Ohja, die ‘struggles’ waar ik het in mijn vorige blog post over had zijn ondertussen wel ongeveer platgetreden! Het is hier ook niet altijd rozengeur en manenschijn, moest dat zo lijken. 🙂 Ik denk dat het vooral een kwestie van communicatie is, en dan vooral tussen Úrsula en mij ivm de kinderen. Gelukkig begin ik steeds meer en meer te begrijpen en zolang we elkaar duidelijk maken wat we willen/bedoelen/van plan zijn is er niets aan de hand! Ik wil er niet teveel over uitwijden hier op mijn blog want het is dus helemaal geen probleem meer en jullie zitten toch op een iets te verre afstand om een oordeel over de situatie te vormen.

Hier blijf ik liever positief! 🙂 En zoals ik al zij, gaat het steeds iets beter.

Tot het volgende verslag (als jullie verzoekjes hebben, laat gerust iets weten!), of tot schrijfs!

Heel veel liefs,

Stien, die jullie toch iets harder mist dan ze zal toegeven…

received_1340726136057292received_1340726262723946received_1340727356057170received_1342881532508419received_1342881542508418received_1342881582508414received_1342878782508694received_1342879022508670

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *