Menu Sluiten

The word is out: oktober 2019 #Stravelienloopt

The word is out.

Op het moment dat jullie dít artikel lezen kan ik er niet meer omheen. Wíl ik er niet meer omheen. Na heel veel nadenken, researchen, dromen en lopen, heb ik drie dagen geleden de knoop doorgehakt.

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: Op 6 oktober van dit jaar ga ik mijn allereerste hele marathon lopen. 42,195km.

60868949_2343950282555137_338340725961785344_n

42,195km lang.

Afgelopen maandag, de ochtend na de wedstrijd, klapte ik mijn laptop open en vijf minuten later was mijn inschrijving afgerond. Uitschrijven is geen optie meer, zou zonde zijn van mijn geld. Dat ik hiermee zojuist gesociliteerd heb voor een fultime baan en dat dit grapje me uren, dagen, maanden tijd zal kosten, daar ben ik me maar al te goed van bewust. Om nog maar te zwijgen over de hoeveelheid aan zelfdicipline en doorzetting ik uit mijzelf zal moeten halen, of wellicht van mezelf zal ontdekken, om dit tot een (goed) einde te brengen. Of toch op zijn minst tot een einde, om nog niet te hard van stapel te lopen. Maar wat ik voelde afgelopen zondag voelde zó goed, dat ik het opnieuw wil ervaren. Alleen dan nog een tikkeltje groter. En 22,195km langer.

Een impulsieve stoot uit Stravelienland, zoals jullie me kennen?

Neen, dit keer niet. Meer zelfs; het spookt al langer tot mijn hoofd. Ik had echter afgesproken met mezelf om het pas concreet te maken als ik eerst die 20 kilometer tot het goed einde had gebracht. En ik denk dat ik dat wel een beetje gedaan heb afgelopen zondag, dus bij deze. En een goede voorbereiding is, hopelijk ook zo bij loopwedstrijden, het halve werk!

61059551_1511979382271147_241902346341187584_n

18-weken trainingsschema

Ik zal tijdens mijn voorbereidingen het 18-wekendurende trainingsschema van  Run2Day volgen en neem jullie natuurlijk graag mee in mijn nieuwe loopavontuur. Maandag 3 juni start ik met de eerste week van het schema, wat al meteen een paar behoorlijke afstanden zijn. Al zijn het toch weer totaal andere trainingen dan ik gewoon ben. Kortere duurlopen, en veel intensievere intervaltrainingen. Mijn bedenkingen en ervaringen daarover lezen jullie in de toekomst.

6 oktober 2019. Hoe je het ook draait of keert, het wordt een dag die ik zal onthouden.

Mijn eerste échte marathon. Hoe mooi kan het leven zijn.

Liefs,

Stien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *