Ik ben verslaafd aan lijstjes maken van wat ik nog allemaal wil/moet/zal zien in mijn leven. Ik ben verslaafd aan dromen over en het plannen van een volgende reis. Ik ben verslaafd aan de euforie die ik krijg van in een vliegtuig te stappen en weg te gaan, voor lang. Ik heb een travel bucket list.

Een verslaving die ik opgelopen heb vlak voor of tijdens mijn uitwisselingsproject in Amerika, vermoed ik. En die dit jaar de reden was om in Spanje te gaan rondtrekken. En die volgend jaar de reden zal zijn om terug naar Amerika te gaan. In deze blogpost geef ik je tien redenen waarom reizen zo geweldig is!

  • Ik geniet veel bewuster van ieder moment. Waar mijn hoofd in België dagelijks een chaos is en de ‘ik moet nog dit en ik moet nog dat doen’- gedachtes me constant achterna volgen, lukt het me in het buitenland wél om mijn hoofd leeg te maken. Dan kan ik echt rondkijken, rondlopen en gewon ergens gaan zitten. Zonder altijd maar gehaast te zijn.
  • Ik vergeet een groot deel van mijn stress. Alle problemen lijken ineens veel kleiner en alles valt te relativeren. Want hé, ik voel vrijheid en het leven is toch zo fantastisch mooi. En btw, wat kan je er op dit moment aan doen? we zijn 1500 km van huis…
  • Het is zo cool om hele dagen met een backpack rond te lopen. Je ziet er ineens vijf jaar volwassener uit, betrouwbaarder en mensen helpen maar al te graag toeristen met een backpack op hun rug! ?
  • Als ik thuiskom, kan ik het dagelijks leven opeens veel beter aan dan daarvoor. Weg zijn van huis, dat is gewoon de beste therapie die er bestaat!
  • FOOD. In het buitenland is alles honderd keer lekkerder. En vettiger. Dat dan ook wel weer….
  • reizen staat vaak gelijk aan het zomerseizoen. En alhoewel ik zo’n persoon ben die liever sneeuw en kerstmis heeft dan de zon, vind ik die 35 graden ook niet mis. Probeer dan maar eens om niet te ontspannen…Heb je ineens een zeer goede reden om heel de dag die zetel niet uit te komen!
  • Nieuwe mensen, nieuwe vrienden. Tijdens mijn reis door Spanje heb ik tijdens mijn laatste verblijf een meisje van Canada leren kennen waar ik nog steeds contact mee heb. Zij was aan het reizen, ik was aan het reizen. Alle twee voor het eerst alleen. Dan heb je meteen een gespreksonderwerp. Echte vrienden heb ik natuurlijk enkel in Amerika overgehouden.
  • Thuiskomen is toch ook wel leuk. Het gevoel dat mijn ouders in Zaventem staan te wachten en blij zijn dat ik er weer voor even ben, is goud waard. Dat gevoel had ik bij mijn terugkomst uit Amerika jammer genoeg totaal niet. Thuiskomen na een uitwisselingsproject, is gewoon stom.
  • Prachtige uitzichten. Of dat nu de bergen van Montana zijn of de zee, je ziet gegarandeerd geweldige dingen als je naar het buitenland gaat.
  • Na elke reis, kan je beginnen dromen over de volgende…

 

Lieve groetjes,

Stien