Menu Sluiten

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?

DSC_5731

Een vraag waar ook ik even over moest nadenken. Vooraleer ik verder ga met typen, zocht ik eerst even de definitie van inspiratie op. Ik kwam uit op het volgende: ’toestand waarin je creatief denk en weet hoe je iets goed moet doen’. Klinkt duidelijk.

Voor bloggen is inspiratie nodig. Om elke dag opnieuw leuke content op het internet te zetten. Om iets te schrijven waarvan ik oprecht hoop dat jullie er iets uit kunnen halen. Anderen te inspireren. En waar ik over schrijf? Heel simpel. Ik schrijf nooit omdat ik iets moet schrijven. Ik schrijf omdat ik er nood aan heb. En dan zet ik het op mijn blog. Niet omgekeerd. Komt er een dag niks online, dan maar zo. Ik schrijf over alles wat dicht bij mij ligt omdat ik denk dat ik door die richting aan te nemen juist persoonlijker en oprechter overkom. Dat is misschien wel mijn grootste inspiratiebron: de dingen die ik meemaak. Amerika. De dingen die ik zie. Interessante mensen op het perron. De dingen die ik graag wil delen. Hoe het nu eigenlijk écht voelt om een uitwisselingsstudent te zijn, achttien jaar te zijn of rond te reizen.

Origineel zijn hoeft niet. De hoeveelheid blogs is ontelbaar en ik volg er een hele boel. Ik krijg enorm veel inspiratie van andere bloggers en het is dik oké om ideeën te halen van de anderen. Wat voor hen werkt, werkt voor jou vast ook. En hoewel ik mijn persoonlijkheid heel graag zou willen overbrengen en echt mijn eigen ding zou willen uitstralen, ik heb het warm water niet uitgevonden.

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Van de inspiratie die de wereld mij geeft. Van persoonlijke verhalen, goeie boeken, homilieën, tot een ontmoeting met nieuwe mensen, het aangereikt krijgen van een standpunt waar je nooit eerder over hebt nagedacht. Van reizen en van wandelen. Van een deugddoend, openhartig gesprek.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

1 reactie

  1. Pingback:Nieuw jaar voor Stravelien! Favoriete blogposts 2017 – STravelIEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *