Menu Sluiten

7x blij dat ik een ochtendmens ben

Al voor zo lang ik me kan herinneren, behoor ik tot de groep van de ‘ochtendmensen’. Ik kan er niets aan doen. Ik ben in de ochtend energiek en wakker, in de avond het tegenovergestelde. Als kind vaak tot grote frustratie van mijn ouders. Bij ons thuis zijn er nu wel geen mensen die uitslapen tot de middag en proberen we allemaal op een redelijk uur aan onze dag te beginnen, maar bij mij ging dat nog een tikkeltje verder. Als in: voor 7u opstaan op een zaterdagochtend. Terwijl de rest misschien liever wel eens tot 10u uitsliep. Wees als kind dan maar eens stil, die drie lange uren.

Maar het is niet anders: ik ben een ochtendmens. En ik ga je vandaag vertellen waarom dat dat stiekem wel heel erg leuk is! Want een ochtendmens zijn, dat is zo slecht nog niet.

Op de leeftijd dat ik me nu bevind, heb ik er alle vrede mee. Het heeft wel zo zijn voordelen, het zijn van een ochtendmens. Ik heb het gevoel dat die groep klein is maar als ik dan eens rond mij vraag zijn er wel een aantal zaken die veel mensen herkennen. Mijn ‘mede-ochtendmensen’, wel te verstaan. Ik ben in ieder geval, zeker als ik soms kijk naar andere studenten, die op zijn minst gezegd niet bij deze groep behoren, blij dat ik (vanzelf!) vroeg wakker ben op een doorsnee ochtend. Meer zelfs: ik wil van alles gedaan hebben voor het licht wordt bij wijze van spreken, en wordt er chagrijnig van als ik al iemand in de woonkamer hoor wanneer ik de trap afloop. Die tijd dat ik alleen heb ’s ochtends voor mijn huisgenoten ontwaken, is mij heilig. Ben jij ook zo iemand, of begrijp je nu helemaal niet wat ik zeg? Lees dan zeker verder, want vandaag deel ik je 7 feiten die elk ochtendmens herkent!

DSC_5694

  1. Zoals ik dus al zei, de ochtend is mij heilig. De chaos van de dag ligt op dat moment nog voor je en stress of drukte zijn nog afwezig.
  2. Ik vind alles mooier en beter in de ochtend: de rust, de opkomende zon, de nuchterheid waarmee je denkt, de zorgen die pas later op de dag komen opdagen,…zonde om die paar uur te missen, denk ik vaak bij mezelf.
  3. Ik, en mijn mede-ochtendmensen, weten maar al te goed dat we tijdens zo iets als examens niet pas om 10u moet beginnen met leren, want na 14u zakt mijn concentratie aanzienlijk. Studeren gaat het beste in de voormiddag! Ik ben trouwens van mening dat dat op heel veel mensen van toepassing is. Zet die wakker dus maar wat eerder in het vervolg, zou ik zo zeggen.
  4. Breakfast lover! Het ontbijt is mijn lievelingsmaaltijd van de dag en ik neem hier dan ook uitgebreid de tijd voor om dit te maken. Ik probeer er elke (weekend!)dag een feestje van de maken door mijn kommetje havermout te versieren met van alles en nog wat. En koffie! Ik zeg altijd dat ik enkel koffie drink in de ochtend, maar als je zo vroeg wakker bent, heb je daar natuurlijk alle tijd voor. 🙂 Het gebeurd ook regelmatig dat ik 2x op een dag ontbijt. Om 7u een keer, en om 9u30, met de rest erbij, haha. No shame.
  5. Onbegrip voor avondmensen. Ik begrijp oprecht NIET hoe mensen ‘diep’ kunnen doorslapen tot de middag. Dan is het toch licht?! Ik zou me doodvervelen in bed en tegen de middag het gevoel hebben dat er niets meer van mij dag overschiet.
  6. Ik heb niet echt een wekker nodig want als ik na een ‘slechte’ nacht (lees: meer wakker dan slapend) of een avondje uit eens heel laat wakker wordt, dan spreken we nog steeds van: wakker worden om 8u30. Toch zet ik vaak een wekker als ik weet dat ik bepaalde dingen moet/wil gedaan hebben, zodat ik dat zeker in de ochtend kan doen. Ik heb op die manier het gevoel dat ik meer aan mijn dag heb.
  7. Het heeft zoveel voordelen en ik geloof ook echt dat ochtendmensen vaak gelukkiger zijn: het voelt fantastisch om om 10u ’s ochtend te kunnen zeggen dat je al één vak gestudeerd hebt, naar de bibliotheek bent geweest, een blogpost getypt hebt, gegeten, gedoucht en aangekleed bent. Ik geniet er stiekem van om mijn huisgenoten die, nog half slapend en in pyjama, rechtstreeks van hun bed naar het koffiemachine lopen, extreem enthousiast een GOEIEMORGEN te wensen op deze nieuwe dag.

Dat waren ze voor vandaag: 7 feiten die elk ochtendmens vast en zeker zal herkennen! Best wel veel voordelen, niet? Zou je niet eens wat vroeger opstaan, nu je dit zo allemaal gelezen hebt? 😉

En voor jou wens ik vandaag hetzelfde: Goeiemorgen! GOEIEMORGEN! 🙂 Op naar een nieuwe dag!

Liefs,

Stien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *