Menu Sluiten

Dingen die door mijn hoofd spoken

Op een dag zijn er veel dingen die door mijn hoofd spoken. Op een hele week, zijn dat er nog veel meer. En sommigen van die dingen komen zo vaak terug dat je ze gaat onthouden. Of die zo leuk of bizar zijn, dat je ze opschrijft. Ik blikte even terug op mijn afgelopen week en dacht na over waar ik zoal ver heb na moeten denken. Overdag tijdens de les, of ’s nachts in mijn bed. Ze waren in ieder geval op dat moment de moeite waard om op te schrijven. Benieuwd? Here we go…

6X wat ik afgelopen week dacht:

  • Hoe het komt dat ik al 6 jaar Franse les volg en nog maar een 1 jaar Spaans, en toch beter Spaans spreek dan Frans. HOE DAN? Het contrast is duidelijk. Wat een heel goeie, motiverende of heel slechte, ongestructureerde en demotiverende leerkracht allemaal wel niet voor elkaar kunnen krijgen. No worries, Frans zegt mij niks, maar toch. Zonde van mijn tijd.
  • Dat ik dus écht een schoolagenda, een gewone agenda, een dagboek en twee logboeken in omloop heb om alles in op te kunnen schrijven en bij te kunnen houden wat ik niet mag vergeten, wat ik kwijt wil, to-do’s, eindwerk, blog, random stuff, toetsen,…Niet dat mijn leven waanzinnig druk is hoor, dat zit meer in mijn hoofd.
  • Dat ik behoorlijk verslaafd aan het worden ben aan plannen. I mean, mijn zomer voor volgend jaar zit nu al vol. Daar ben ik natuurlijk wel een beetje zelf verantwoordelijk voor…
  • hoe leuk bloggen ook alweer was, en waarom ik dit blog ooit begonnen ben. Dat vergeet ik zo nu en dan weleens, tot ik het weer zo gewoon ben geworden om te schrijven, en in paniek schiet wanneer ik op de trein geen notebook bij heb. (= hoe moet ik dat in godsnaam onthouden tot ik weer thuis ben?!)
  • Dat de tijd hier in België sneller vooruit lijkt te gaan sinds ik terug ben uit Amerika. Ik ben heel de tijd aan het denken wat ik daar exact één jaar geleden op dit moment aan het doen was. Ineens was ik terug en ineens was het zomervakantie en ineens zat ik in het zesde en over een paar weken vier ik weer kerstmis. Terug in België.
  • Alles wat ik kan gaan doen volgend jaar. Studeren, wat en waar, of toch nog ‘even’ een jaar naar het buitenland? Werken, theater maken, nog iets anders? Dat gevoel dat de wereld aan je voeten ligt…

Liefs,

Stien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *