Menu Sluiten

Even vooruitblikken…2018?

Soms is het goed om even stil te staan bij alles wat er op je afkomt – en is gekomen- de afgelopen tijd. Om even stil te staan bij alle kansen die je hebt gekregen, bij alle mooie momenten en bij alles wat je gaat onthouden aan ‘2017’. De tijd vliegt en om dat vandaag toch een beetje tegen te gaan, is het niet slecht om even alles op te schrijven. Zo deed ik al een poging om in één blogpost een overzicht van mijn 2017 te delen, beginnende in Amerika en eindigend in Spanje, zo is het vandaag tijd voor- jawel- 2018! OMG…

gelukkig-nieuwjaar-quote

Ja, dat lees je goed. Ik moest er ook even bij slikken. 2018. Euh. Wacht. Ik ben nog maar net terug uit Amerika? Nee, Stien. Je bent al 11 maanden terug uit Amerika.

2018, dus. Het jaar waarin ik onder andere 19 word, en, nog een veel belangrijker, ga afstuderen. Van die twee dingen ben ik zo goed als zeker en al de rest? Dat blijft een beetje een verrassing. Niet alleen voor jullie hoor, vooral voor mezelf. Het komt zoals het komt. En het zal wel lopen, zoals het zou moeten lopen, denk ik dan. Met die nuchtere houding ga ik 2018 graag tegemoet! Want hé, ik ben jong & gelukkig. Geen tijd voor zorgen! Want zoals je zelf ook vast wel merkt, gaat de tijd dus bizar snel vooruit.

Toch kan het geen kwaad om doelen te stellen. Want er is toch altijd wel minstens één ding dat jij héél graag zou willen waarmaken het komende kalenderjaar? Bij mijzelf moet ik daar niet lang over nadenken. Ik vond het een mooi moment om, nu nieuwjaar nadert, mijn dromen en doelen te delen met jullie. Geen voornemens, enkel wensen. Dingen om naar uit te kijken. Naar toe te leven. Bucket-list-dingetjes.

Komt ‘ie! Veel leesplezier…En een fantastisch, geweldig, overweldigend 2018 gewenst!

  • Nog een half jaar, één semester, heel hard proberen te genieten van mijn lieve klas en alles wat er bij komt kijken- bij het zijn van een ‘laatstejaarsstudent’: mijn eindreis naar Berlijn, mijn eindwerk, een laatste benefietvoorstelling in elkaar steken,…
  • Na deze maanden van pret is het tijd om mijn laatste, nog één laatste keer, en laten dat alsjeblieft goede zijn- examens af te leggen op de kunsthumaniora en een diploma te mogen ontvangen.
  • En nog twee examens Spaans, niet te vergeten. Maar dat zal nu wel goed komen…
  • Even daarna, wat zeg ik, liefst al de dag na die mooie dag die men ook wel een proclamatie noemt, wil ik zo snel mogelijk weg. Ik wilde heel graag, en nog steeds, als au pair gaan werken voor enkele weken tot maanden maar die plannen kunnen altijd schuiven. Ik had er namelijk niet op gerekend dat dat nu al ging gebeuren, haha. Spanje, Montana, nog iets anders, het maakt allemaal niet zoveel uit. Ik moet heel binnenkort de knoop doorhakken (ook wat studiekeuze betreft trouwens, ik moet binnenkort eens wat meer knopen gaan doorhakken! :)), maar ergens in 2018, wil ik in ieder geval terug naar Spanje komen.
  • Terug beginnen hardlopen! Sportieve-Stien is niet meer zo sportief de laatste tijd en daar moet verandering in komen. Ik zou heel graag ooit in mijn leven een halve marathon uitlopen en dat moet toch ooit eens gebeuren. Ik zeg niet dat dat 2018 wordt, maar OOIT…
  • in 2018 wil ik heel graag een boek of gedichtenbundel schrijven en uitbrengen. Deze twee laatste, zijn dan ook mijn twee ‘minder’ realistische’ puntjes uit de lijst, haha.
  • Groeien met mijn blog. Mijn hoofd zit vol ideeën, maar door drukte en een ongestructureerd leven is dat een moeilijke combinatie met het onderhouden van iets doorlopend. Het komende, tenminste halve jaar wordt 2x zo druk als dat het afgelopen jaar was, maar ik ga er alles aan doen om van Stravelien.com iets te maken dat helemaal bij mij past. Ik wil een betere frequentie van blogposten, nieuwe rubrieken introduceren, meer persoonlijke artikelen, andere thema’s,…Ik kan niet wachten om er mee te beginnen! jullie mogen hier nog een update over verwachten!
  • En dan zijn we aangekomen in de maand september. Een maand waarin ik de keuze heb te gaan doen wat ik wil. De mogelijkheden zijn eindeloos. En wat die maand me zal brengen, dat houd ik nog even voor mezelf. Dat zullen jullie wel zien, eens het zover is.

Ik ben heel benieuwd naar jullie puntjes…als er één ding is dat je echt zou willen waarmaken in 2018, wat zou dat dan zijn?

Liefs,

Stien

 

1 reactie

  1. Pingback:Goede voornemens alert? – STravelIEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *