Menu Sluiten

Nieuw jaar voor Stravelien! Favoriete blogposts 2017

Een hele goeie middag, avond,…of wanneer je dit ook leest. Zijn jullie al een beetje bijgekomen van de overgang van 2017 naar 2018? Wellicht nog aan het bijslapen van de afgelopen avond of nacht, misschien al druk in de weer met goede voornemens, misschien begint 1 januari voor jouw beroerd en met een kater op de zetel omdat de avond net iets té gezellig geworden is (and that’s okay, het is immers maar één keer per jaar nieuwjaar!), of misschien is dat hele feestdagengedoe én -drukte wel helemaal niets voor jou en ben je blij dat we dat weer eens achter de rug hebben!

In ieder geval, ik ben blij dat je er bent! Welkom!

DSC_5731

Dat het voor jullie allemaal een heel mooi jaar mag worden, waarin geluk & positiviteit centraal staan. En daar ga ik hier, op Stravelien, en beetje voor proberen te helpen zorgen. Want een nieuw jaar betekent een nieuwe storm aan ideeën en dat gaat des te meer op voor mijn blog! Mijn eerste volledige jaar bloggen. Ik hoop dat ik ieder van jullie het komende jaar regelmatig mag ontvangen om mijn schrijfsels mee te delen, om jullie een beetje motivatie te geven wanneer je het nodig hebt, om inspiratie op te doen of als entertaining.

Maar voor we er écht aan beginnen…blik ik samen met jullie nog eens terug naar het afgelopen jaar op Stravelien. Wat waren voor mij persoonlijk mijn favoriete blogberichten?

  1. Te beginnen op 7 augustus, mijn eerste blogpost, waarin ik jullie welkom heette op Stravelien en mijzelf voorstelde. Heb je dit artikel gemist of ben je nieuw hier? Ga dan zeker eens kijken! https://stravelien.wordpress.com/2017/08/07/welkom-op-stravelien/
  2. Chaos is ook een vorm van orde, misschien wel een levenswijze… een openhartig artikel over heel herkenbare struggles. Benieuwd? https://stravelien.wordpress.com/2017/08/29/chaos-is-ook-een-vorm-van-orde/
  3. Waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Een vraag die me gesteld werd en waar ik en blogpost aan wijde.                                                                                                    “Van persoonlijke verhalen, goeie boeken, homilieën, tot een ontmoeting met nieuwe mensen, het aangereikt krijgen van een standpunt waar je nooit eerder over hebt nagedacht. Van reizen en van wandelen. Van een deugddoend, openhartig gesprek.” Lees hier meer: https://stravelien.wordpress.com/2017/08/19/waar-haal-ik-mijn-inspiratie-vandaan/
  4. Stienschrijft #2: Ei, Utopia & Italo Calvino. Een rubriek die jullie regelmatig voorbij hebben zien komen en die ik gewoon verder zet het komende jaar…Stienschrijft! Hier vind je de volledige tekst: https://stravelien.wordpress.com/2017/08/15/stienschrijft-2-ei-utopia-italo-calvino/
  5. Kan je de muziek een beetje afzetten? Niet een beetje stiller zetten. Gewoon een beetje afzetten. Blijft toch ook één van mijn favorieten… https://stravelien.wordpress.com/2017/09/28/stienschrijft-8-kan-je-de-muziek-een-beetje-afzetten/
  6. Mag ik jullie even bedanken…                                                                                               “Op de allereerste, weliswaar ook mijn laatste allereerste, schooldag van dit jaar kregen we onze eerste schrijfopdracht: Een welkomstwoord aan onze klasgenoten. Een brief aan mijn 11 geweldige, lieve, mede- laatstejaars, een brief aan mijn vrienden. Ik zag het meer als een ode om hen te bedanken, om hen te vertellen hoeveel zin ik had om dit jaar met hen aan te gaan.” Het meest persoonlijke artikel denk ik dat ooit op mijn blog is verschenen, een brief aan mijn klas. Lees meer via deze link: https://stravelien.wordpress.com/2017/10/13/mag-ik-jullie-even-bedanken/

Gerelateerde afbeelding

7. En ten slotte: Mijn eerste Spaanse kerst…waarin ik jullie mijn ervaringen hier in Spanje deelde, vertelde over de turrón en de polvorón en iets meer over de familie.

“Nog een beetje overweldigd, maar vooral nagenietend van het hele gebeuren van de afgelopen dagen en mijn lichaam aan het bekomen van de hoeveelheid aan veel te lekkere kerstontbijtjes, diners van 5 gangen én alle soorten Spaanse dulces die ik toch eens geprobeerd moest hebben (YOLO, hoe vaak krijg ik nog de kans om kerstmis in Spanje te vieren?!), ga ik voor jullie toch een poging doen om een blogpost neer te pennen. Neer te typen, wel te verstaan. Over mijn eerste, Spaanse kerst.

Heb je dit verhaal gemist? Lees het hier: https://stravelien.wordpress.com/2017/12/25/mijn-eerste-spaanse-kerst/

Dat waren ze, alle zeven op een rij! Op naar een nieuw, nóg mooier jaar!

Liefs, Stien

 

 

 

 

 

 

2 reacties

  1. Femke - thethingswelike.nl

    Leuk om meer van je te lezen! Lijkt me bijzonder, om in Spanje kerst & oudjaar op die manier te vieren! Een heel gelukkig 2018! Dat het een mooi jaar voor je mag worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *