Menu Sluiten

Mijn anti-bucketlist

Eén van de eerste artikelen die ik schreef toen mijn blog zo’n 3-4 dagen bestond was geloof ik mijn bucketlist. Dat artikel kan je hier terugvinden: https://stravelien.wordpress.com/2017/08/12/mijn-bucketlist/. Hier kan je 15 dingen lezen die ik absoluut nog heel graag wil gedaan hebben/krijgen in de toekomst en waar ik dan ook naar zal streven. Verder zijn er zo van die dingen waar je minder een mening over hebt, die neutraal zijn. Je zou het niet erg vinden als het je overkomt, maar het is geen levensdoel. Geen bucket-list-dingetje.

En dan heb je de derde categorie. De categorie die de anti-bucketlist wordt genoemd. De categorie waar alles instaat dat je niét wilt doen, nooit wilt bereiken en jou helemaal niets zeggen. Die heb ik namelijk ook. Als ik het ene deel, dan het andere ook maar. En dat leek me net zo leuk om te maken als mijn gewone bucket list!Ik moest er even langer over nadenken (hallo, ik ben 18, ik wil nog héél  véél doen/zien/meemaken!), maar toch ik kwam ik op een mooie zeven uit. Zeven dingen die mij gewoon echt niets zeggen. Ook leuk om zelf eens te maken! Vandaag lezen jullie die van mij…

Let’s share!

  • Chinees leren. Of Japans. Of één of andere Aziatische taal. Überhaupt geen taal met een ander alfabet. Dat zegt mij gewoonweg niks. Doe mij maar Spaans en Italiaans dan!
  • Beginnen vloggen (videobloggen). NEVER. Hoe zot ik ben van mijn blog en het bloggen in het algemeen, zo zeker ben ik van het feit dat vloggen niet voor mij weggelegd is. Ik bekijk ze zelf ook niet heel graag terwijl ik uren lang kan scrollen doorheen andermans weblog, liefst elke dag. Ik heb weinig behoefte om veel van mijn privéleven weg te geven, buiten rond te lopen met een camera, het vele technische- en montagewerk dat erbij komt kijken. Ik ook niet goed genoeg in zijn om me hieraan te wagen, dat geef ik eerlijk toe.
  • Op reis naar Afrika. Hier heb ik niet veel mee. Probeer me niet te overhalen hoe geweldig het daar is, daar was ik al lang van overtuigd en geloof ik best, maar als ik dan zou moeten kiezen, zijn er veel plekken die hoger op mijn (echte) bucket)list staan. Canada, Vietnam en (nog eens) Montana bijvoorbeeld.
  • Op cruisevakantie gaan. Dat hoeft ook echt niet voor mij. Geef mij maar een backpack en een tent. Maar zeg nooit nooit.
  • Met een beroemdheid op de foto staan. Maakt niet uit met wie. Of handtekeningen krijgen, nog zoiets. Hier heb ik ook totaal niets mee.
  • Rijden op een olifant, gaan zwemmen met dolfijnen of zelf nog maar meerijden op een kar die getrokken wordt door een paard. Ik wil überhaupt nooit in mijn leven een toeristische attractie voor mijn eigen plezier gaan doen, waar een dier dat in gevangenschap leeft een (zeer waarschijnlijk verkeerde, onvriendelijke) rol in speelt. Prima als mensen zich daar mee amuseren en het zal op sommige plaatsen op een meer diervriendelijker manier gebeuren dan op anderen, maar toch. Dat zou helemaal fout voelen.
  • In een luchtballon zitten/vliegen of hoe dat ook noemt. Hier zie je mij niet snel inkruipen. Absoluut geen hoogtevrees ofzo (want, Bungeejumpen, skydiving of parachutespringen, dat dan weer wel!), maar waarom in zoiets als een luchtballon?! I mean, je staat erin en je hebt een prachtig uitzicht, oké, doe dat dan ineens vanuit een parachute. 🙂 En ik ben doodsbang van vuur, dus zelf dat zou ik minder eng vinden waarschijnlijk…

 

Dit was mijn lijst van zeven dingen die ik niét wil doen! Ik ben heel benieuwd naar die van jullie, hebben jullie ook een anti-bucketlist in je hoofd? Let me know!

Liefs,

Stien van Stravelien! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *