Menu Sluiten

Mijn vision board + DIY

20170831_191150

Na wat rondstruinen op het internet (doen jullie dat ook wel eens, als je ideeën hebt maar er geen kant mee op kan? Of gewoon niet weet wat te doen, overal en nergens op het net beginnen zoeken?) voor ideetjes, kwam ik opeens het concept vision board in overvloed tegen. Van een memory board had ik al vaker gehoord. Een memory board is een visueel bord met verzamelde foto’s, afbeeldingen, woorden en teksten die een goed beeld geven van beleefde herinneringen. Om ze op een leuke manier bij te houden. Misschien wel leuker dan in een fotoboek. Hier ben ik ook mee begonnen en deel ik graag aan het einde van 2017, als het klaar is. Een mooie weergave van hoe mijn 2017 eruit zag. Als een soort van jaaroverzicht, maar dan enkel de leukste/ meest positief bijgebleven momenten. Een leuke tip daarbij is om telkens je er iets bijplakt, je de datum van het moment erbij schrijft.

Maar vandaag gaan we het over iets anders hebben. Namelijk, een vision board. Een soort van poster met daarop afbeeldingen en plaatjes van dingen die je graag wilt bereiken, een weerspiegeling van wensen, dromen en visies die voor jou belangrijk zijn. Wat je hopelijk zal overkomen. Een vakantiebestemming. Materiele zaken. Een nieuwe manier van denken. Een goed voornemen. Misschien wel een bucket list in de vorm van afbeeldingen! Dit kan je natuurlijk online maken, maar ook gewoon met een stuk karton, papier, heel veel verzamelde afbeeldingen en een goed concept. Ik ging aan de slag!

Vandaag deel ik mijn zelf gemaakt vision board en geef ik je tips om er zelf eentje te maken! Volgens verscheidene bronnen lijkt het echt te werken…We zullen dat nog wel eens zien 🙂 Daarna geef ik jullie een DIY (do it yourself), waarna je zelf een vision board kunt maken.

 

20170831_18090220170831_16192420170831_162126_1

20170831_162057

20170831_161952

Ik schreef eerst alles op wat ik er zeker in wilde steken en na een korte brainstorm kwam ik uit op reizen, studeren, dromen voor het volgende schooljaar, vaker tijd steken in bepaalde mensen, hardlopen, wandelen, paardrijden, groeien met mijn blog, bepaalde projecten en heel veel schrijven.

Hier zijn een paar tips om er zelf aan te beginnen:

  1. Begin gewoon…heel cliché. Maar het is echt niet moeilijk, het maakt niet uit wat er op staat. Je komt altijd wel nieuwe dingen tegen vanaf dat je in je hoofd besloten hebt dat je gaat beginnen verzamelen.
  2. Verzamel voor minstens één week lang alles wat je tegenkomt: tijdschriften, folders, krantenartikelen, quotes, foto’s,…en let er daarbij goed op dat er vooral heel veel afbeeldingen opstaan. dat komt je vision board ten goede en maakt het visueel aantrekkelijk.
  3. Brainstorm. En neem je tijd. Het hoeft niet meteen in één dag af te zijn. Laat ook vooral, eens je begint, plekjes open voor nieuwe ideeën en foto’s. Zo kan hij altijd aangevuld worden.
  4. Op papier is alles veel persoonlijker dan online. En dat komt dan uit de mond van iemand die een blog heeft. Maar toch raad ik het aan. Wees even creatief (denk ook vooral niet dat je dat niet bent, creatief zijn is een heel vaag en subjectief iets, zoveel wilt creativiteit niet over een mens zeggen. Als kind was je ‘creatief’, dus er schiet vast nog wel iets van over). Zet je eigen persoonlijke vision board op een zichtbare plaats en werp er zo af en toe eens een blik naar. Dat is vervolgens eigenlijk alles wat je hoeft te doen.

Veel plezier en succes!

Liefs,

Stien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *