Menu Sluiten

Mooie vooruitzichten….

Niet alleen juli en augustus zijn (waren…) op en top vakantiemaanden voor mij, ook in september lopen de vakantiesferen, lange zomerdagen en culturele ondervindingen gewoon door: september wordt net zo geweldig als dat de zomer al is geweest en daar vertel ik jullie vandaag meer over!

Ik heb het gevoel dat ik mij hier nu al beter thuis voel dan in Cadiz. Mijn leven is er duidelijk rustiger op geworden. Niet teveel mensen meer, niet teveel plannen van iedereen. De ochtenden vind ik zalig. Ik sta rond zeven uur op met Úrsula, we spelen een uurtje samen nog voor iemand anders wakker wordt. Lees: zij loop rond met haar knuffels, die ik een voor een moet aannemen, zij drinkt haar papfles en ik mijn (eerste) koffie leeg en ik heb ondertussen tijd om wakker te worden. Ergens in tussentijd komt Alvaro al haastend, in costume, zijn koffie al lopend leegdrinken en vertrekt hij naar zijn werk.

Tegen de late voormiddag vertrek ik naar buiten om te gaan ontbijten of te gaan wandelen (sinds geen strand meer voor de deur…). Zo ook deze zonnige donderdag. Ik kocht een te schattig (helemaal handgemaakt, het was dan ook duurder dan mijn dagelijks ontbijtje!) postkaartje voor een geweldige persoon en ging naar de bar om te hoek voor mijn tweede koffie van de dag. Schrijven, schrijven, schrijven.

In het weekend komt mijn mama naar Spanje, een heel spontaan idee dat enkele weken geleden ontstaan is. Een soort van roadtrip met het openbaar vervoer is het geworden. Zo neem ik zondag de bus richting Malaga voor drie dagen. We hebben niet teveel gepland. Na 8 vrije dagen op een hele zomer ben ik vooral van plan even uit te rusten en tijd door te brengen met mijn mama. Hoewel ik wel elke hoek en straat van de stad gezien wil hebben in drie dagen. Daarna zullen we een dag of twee Cordoba bezoeken en daarna is het plan om even terug richting Ecija te gaan en hopelijk iets van de Feria te kunnen meepikken. Ik vind het o geweldig dat ze mijn familie zal ontmoeten en dat we mijn, onze ‘Spaanse zomer’ samen afsluiten.

De Feria… ik heb er al veel over gehoord. Vooral dat het een drukke hectische toestand is waarbij je niet weet waar eerst te beginnen en waarbij het hele dorp een week lang zijn dag en acht leven omdraait. Geen idee of het in Ecija, wat een (groot) dorp is, evenveel voorstelt als in Sevilla of Malaga (de Feria in malaga was drie weken geleden!) maar ik kijk er naar uit om het met mij eigen ogen te zien! Er zijn in ieder geval concerten elke avond voor 5 dagen lang, en de mensen krijgen er een extra betaalde verlofdagbij bij, dus dat zegt genoeg. Hoewel ik het gevoel heb dat je hier in Spanje voor alles een extra dag verlof krijgt. Er lijkt elke week wel ergens iets te vieren te zijn. Zalig. Daar kan ik meeleven!

Buiten de gezellige drukte die mij komende weken te wachten staat, begint het schoolleven (halleluja dat ik daar vanaf ben, ik vond het zo giga-geweldig dat ik afgelopen maandag 3 september niet naar school moest!) voor de jongens weer, en de eerste schooldag ooit voor driejarige Alvaro. Voor mijn familie is de ‘grote vakantie’ dus ook stilaan afgelopen.

Na volgende week dan definitief (voor even) afscheid genomen te hebben van mijn gastfamilie, vertrekken we voor vier dagen naar Sevilla, waarna ik dinsdag 18 september het vliegtuig richting België zal nemen. Het is snel gegaan. Veel te snel.

Tot binnenkort!

Wil je nog een briefje of een kaartje van mij ontvangen, laat dan gerust je adres achter!

Liefs, Stien. X

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *