Menu Sluiten

Zaterdagochtend 1 september: een jaar geleden en de dag van vadaag

Zaterdagochtend 1 september.

Een historische, misschien zelfs spannende of teleurstellende dag voor velen. Wellicht een nieuw begin, misschien een laatste begin…

Een jaar geleden zat ik met mijn, mij toen al zeer bekende en geliefde klasgenoten, de ‘laatstejaartjes’, zoals de Facebookgroep luidt, samen in de refter op de eerste schooldag van het jaar. Een jaar waarin gigantisch veel gebeurd is. Met vooral de nadruk op het positieve. Mooie momenten, stress, veel vreugde, ontgoocheling en dankbaarheid. Heel veel dankbaarheid.

De dag van vandaag breng ik mijn eerste ochtend door in een superschattig barretje op Plaza de Espana, waar mijn gastfamilie woont. Te ontbijten. De muurschilderingen binnen vind ik fenomenaal, de reden dat ik hier binnen stapte. Ik bestelde een ijskoffie en een kiwismoothie. Stel je vooral geen vragen bij de combinatie. Een nieuw probeersel en een dagelijkse gewoonte samen.

We zijn gestrand (haha, niet dus!) in Ecija. Geen strand meer voor mij deze zomer. Tenzij voor een grijze, winderige wandeling aan de kust van Blankerberge. Met als afsluiter een warme chocomelk en een bezoekje aan de familie, volgens traditie.

1 september 2018.

Wat kan er veel gebeuren in een jaar. Ik maakte een eindwerk, met vallen en opstaan. Ik leerde min of meer Spaans (spreken), ook met vallen en opstaan, haha. Ik kan blijkbaar toch al een ijskoffie en een kiwismoothie bestellen in in mijn eentje. Meer moet dat niet zijn, toch?

Ik heb oprecht geen idee wat ik over nog eens een jaar zou kunnen schrijven over mijn leven.

Op het pakje van de suiker staat de quote: ‘Si quieres ir rapido, camina solo. Si quieres llegar lejos, ve acompanado.’ Er zal wel een kern van waarheid inzitten, denk ik dan altijd.

De straatjes hier hebben in ieder geval mijn hart gestolen. Daar is Spanje wel goed in. Alle huizen zijn wit, sommigen geel. Er staan wat bomen hier en daar, wat bloemen en kerken en enorm veel bars en restaurants. Hier zal ik mij wel amuseren de komende week. Morgen zondagochtend zit ik hier ongetwijfeld opnieuw. Wellicht voor een ander soort smoothie. Ik moet mijn Spaans toch oefenen, nietwaar?

received_567875950294550received_287854855276241

Tot schrijfs. X

Besos, Stien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *