Menu Sluiten

Stravelien in Spanje: dagje Rota, Spaanse lessen en gênante momenten

Een week, een kilo en een paar tinten bruiner verder, heb ik weer wat schrijfstof om met jullie te delen vanuit Spanje. Wat een top-week! Ik praat jullie weer even bij over wat random facts uit mijn week!

Kort samengevat: mijn ‘werk’ schema zag er nogal helemaal anders uit dan normaal door onverwachte plannen van iedereen, ik volgde weer 3,5 uur privéles Spaans in totaal, volgde een les bodypump in de fitnes om de hoek en bracht een dagje door op het strand van Rota. Laten we daar even over beginnen.

Het was echt een geweldige dagin Rota! Op 1,5 uur stonden we met de auto daar en de dag bestond uit niet meer: strand, zwemmen, eten op het strand, als afsluiter een concert (ook op het strand!) met sangria’s (mag je als au-pair drinken tijdens je werkuren? :)) en een verjaardag met veel te veel oreo cheese cake die ik even liet staan gezien de churros van de dag ervoor. De reden: wil graag nog in mijn bikini’s passen aan het einde van de zomer, gezien dat zo ongeveer de enige kleding is die ik hier dagelijks draag, met 30 graden, haha.

Zaterdag besloot ik te gaan informeren bij de fitnes om de hoek, omdat ik wel weer eens iets van sport wilde doen en dan het liefst iets van groepsleden doe. Ze boden een programma aan van 15 dagen aan vakantietarief waarin alle lessen inbegrepen zaten, en gezien ik nog exact 15 dagen in Cadiz zou zijn, leek me dat ideaal! Ik volgde die dag ook meteen een les bodypump rond het middaguur.

Over die les zullen we maar niet teveel uitweiden, haha. Laten we zeggen dat ik tussen een groep afgetrainde mensen stond te doen alsof ik wist waar ik mee bezig was, ik telkens het tegenovergestelde deed dan de rest gezien ik niet achterstevoren kan tellen in het Spaans en dat mijn gewichten meer op de grond hebben gelegen, dan in de lucht. Maar het was leuk! En voor herhaling vatbaar… ‘k Heb nu toch een abonnement, niet veel keuze.

Op zondagochtend stond ik op met de jongens en Úrsula (& spierpijn… Die lessen hebben dus wel degelijk zin..  ), we hebben even geknutsel op het terras en ik ben vervolgens op mijn eentje een paar uur de stad ingegaan voor een lunchafspraak op mij vrije zondag!

Goed, wat kan ik nog vertellen over deze week?

Mijn Spaans, hoe gaat het daarmee? Wel, laat ons zeggen, ik ben vooruit gegaan de afgelopen maand, merk ik nu wel… en elke dag gaat het volgens mij een beetje beter. Ik heb geen schrik meer mensen aan te spreken of om een onverwachte conversatie te voeren (Wat overigens niet veel zegt hoor!) maar heb wel weer nood aan les vanaf september. Vooral aan groepslessen dan, op langere termijn. Ik leer wel bij tijdens mijn privélessen, maar ’t is niet helemaal mij ding geloof ik. Ik sta niet altijd te springen om te gaan, terwijl ik dat met groepslessen wel het geval is. Ik heb medestudenten om mij heen nodig! Ik vind het tien keer leuker om andere mensen te horen praten, met verschillende mensen te oefenen,…anyways, lang verhaal kort: Vanaf september zoek ik weer ergens groepslessen om te volgen!

Voor de rest was ik weer (zo goed als) dagelijks op het strand en in de zee te vinden en ging het ‘normale’ Spaanse leven hier verder.

Volgende week meer! Ik volg een aantal intercambio gesprekken Spaans-Engels komende week en krijg er wellicht nog meer van dat soort ervaringen in de fitnes bij. Op naar mijn voorlaatste week in Cadiz!

Tot schrijfs!

Liefs,

Stien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *