Menu Sluiten

Stravelien in Spanje: surfen en zonsondergang

Voor-voorlaatste week in Cadiz is begonnen! We begonnen de week met mijn (opnieuw) eerste les Spaans en eindigden de week met een prachtige zonsondergang aan het strand. Tussendoor deed ik wat opzoekingswerk voor mijn tweedaagse naar Sevilla in september (waar ik voor de rest niets aan zal voorbereiden hoor, ik blijf namelijk slapen bij een nicht die in Sevilla stad woont en zij zal mij twee dagen rondleiden, gelukkig maar, ‘k zou op mijn eentje niet weten hoe te beginnen!), stond ik na lange tijd weer eens op een surfplank (wat eindigde in een beetje dobberen op het water met de jongens, de golven waren namelijk niet wat ze moesten zijn…) en ging ik opzoek naar een Spaans boek waarna ik thuiskwam met een nieuwe bikini en een Engelstalige luisterCD voor de kinderen. Ochja.

received_905182692998411

Mijn week, dus. Best wel rustig, voor zover het hier rustig is. Met vier jonge kinderen en een huis vol mensen die allemaal hun eigen leven leiden lijkt mijn hoofd elke avond op stelten te staan. Het strand en de zee zijn dan wel echt een uitkomst. Avondjes alleen weg ook. Of schrijven. Zo gingen er vandaag weer enkele kaartjes en brieven de deur uit. Een beetje in het Spaans en een beetje in het Nederlands.

Ohja, dat boek. Ik vind het op dit moment best wel moeilijk om een boek binnen mijn niveau te vinden. Vooral gezien ik mijn niveau niet goed ken en elk kinderboek (tot +-12 jaar) dat ik vastheb te gemakkelijk is en ‘volwassen’ literatuur dan weer te moeilijk…’k Heb thuis in België wel wat boeken staan die ik nu wel kan beginnen lezen vermoed ik. ‘k Weet wat doen dus, in september. Ik zal morgen eens aan mijn leerkracht vragen of zij niets weet.

Ik kijk er overigens wel stilaan naar uit om richting Ecija te vertrekken. Om naar hun ’thuis’ te gaan. Het lijkt mij echt een supergezellig dorp (geen stad, maar dorp, zonder treinstation maar wél met busstation!) van waaruit ik ook gemakkelijker naar andere steden kan vertrekken voor bijvoorbeeld een dag. Ik vind Cadiz geweldig hoor, en het strand en vakantiehuis hier is echt Paradijs (leuk weetje: het huis is gebouwd in 1945, toen nog tussen een hele rij huizen, nu is dit nog maar het enige huis aan heel de dijkkant, tussen alle appartementen in! ‘k Heb de hele geschiedenis gekregen, in’ ’t Spaans, dus maar half begrepen, maar dit klopt geloof ik wel!), maar het centrum zelf begin ik wel te kennen ondertussen. Als au-pair heb je natuurlijk ook een werkschema, waardoor niet veel tijd om ver weg te gaan. Daarom ben ik ook juist blij dat ik dankzij hen een nieuwe plek zal zien binnenkort.

Buiten die reden wordt september om nog een paar redenen een superleuke maand: twee verjaardagen binnen de familie en de geboorte van een klein zusje voor de jongens. Daarnaast zullen de jongens ook terug naar school gaan, weliswaar een week voor ik Spanje verlaat, waardoor het voor mij weer wat rustiger wordt. De 3 jongens zitten op school in de voormiddag en Úrsula slaapt de hele namiddag…Mooi verdeeld, lijkt mij zo! Ook hoop ik, zoals eerder verteld, dus iets meer van het land te zien en nog meer tijd door de brengen met de familie.

received_1469871546491753

Op naar de laatste paar weken in Cadiz dus. Er staan komende week veel leuke activiteiten op de planning, dus daarover later meer! Ik probeer wat meer te schrijven in’t vervolg, maar ’t is met dit weer nu eenmaal leuker om buiten te komen en de zee in te duiken, dan online te zijn! Tot schrijfs! 🙂

Veel liefs,

Stravelien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *