Menu Sluiten

The Travel Tag

Hey lieve mensen! Een tag? Jep, vandaag iets helemaal anders. Een maand geleden dacht ik nog dat ik niet dat soort blogger zou zijn die daaraan zou meedoen…als in: iedereen doet het en ik ben niet iedereen. Ofzo. Maar toch. Niet dat ik een reisblog heb, wel dat ik er meer over wil schrijven. En op een persoonlijke blog als dit, is een tag meer dan welkom. Het is een manier voor jou om mij wat beter te leren kennen én een manier voor mij om even terug te blikken, vooruit te blikken en over mijn plannen na te denken. Win-win, lijkt mij. Ik kwam hem tegen op de reisblog van Yvonne, http://goyvon.com/travel-tag-the-travel-tag/, vandaag deel ik mijn antwoorden met jullie! Hier komt ‘ie!

TRAVEL-TAG

Aan welk land heb je je hart verloren?

Ik las de vraag, en dacht meteen aan Spanje. Ik las de vraag nog eens en dacht: dit kan ik niet maken tegenover Montana. Montana, dus 🙂 Meeste, mooiste herinneringen en de grootste drang om terug naar toe te gaan. Hoewel ik mijzelf veel eerder in Spanje zie wonen en ik meer van de Spaanse cultuur, dan van de Amerikaanse houd. Denk ik.

Hoe reis je het liefst naar de plek van bestemming?

I don’t care, als ik er maar geraak. haha. Snel en liefst niet al te omslachtig. Doe maar het vliegtuig, als ik echt moet antwoorden.

Noem een land waar je nooit naar toe zou willen.

Moeilijk. Rusland, zegt mij niet zoveel denk ik.

Wat is de mooiste plek die je ooit heb bezocht?

Oregon. Prachtige natuur. Dat was een heel toffe ervaring en leuke verrassing, toen ik zo’n 9 dagen in Montana was aangekomen.

Wat voor type reiziger ben je? Backpacker, strandganger, ontdekker en/of luxepaard?

Een beetje van alles zou een mooie combi zijn 🙂 In eerste instantie ben ik een backpacker. Dat geeft me het meeste een gevoel van vrijheid. Met een strand ben ik ook gelukkig, dat moet echter niet te lang duren. Backpacker dus!

Welk land staat bovenaan je wishlist?

Italië, Vietnam, India. Eigenlijk wel in omgekeerde volgorde. Mogen het er ook drie zijn? En Montana. Leek mij een beetje vanzelfsprekend.

Wie is je favoriete reisgenootje?

Niemand, haha. Jawel, mopje. Mijn vrienden. En mijn papa.

Ben je een planner of beslis je alles op het laatste moment?

Als mijn logement en vervoer op voorhand geregeld zijn, vind ik dat meer dan genoeg, laten we het daar op houden.

Naar welke plek wil je zeker een keer terug?

Naar Oostenrijk. Daar heb ik als kind zalige herinneringen aan. En dan liefst om te skiën, maar dan krijg ik mijn ouders niet mee. Dus als zomervakantie.

Waar heb je het lekkerste gegeten?

Spanje niet, Amerika niet. Uhm, ik ben ben zot van Aziatisch eten, maar ik ben nog niet in Azië geraakt, zullen we die vraag voor volgend jaar houden?

Wat is je favoriete stad?

Van de Belgische steden, Gent. En als we tussen écht alle steden mogen kiezen; dan Londen of een Zuid-Spaanse of -Italiaanse stad. Ik zou heel graag tijdens de kerstperiode eens naar Londen gaan, dat lijkt me heel gezellig. Toevallig vertrek ik volgende week weer voor een paar dagen naar Londen, daar kijk ik heel erg naar uit. En Spanje; omdat de cultuur en het avondleven heel erg tot uiting komen in de steden en ik gewoon zot ben van de taal.

Noem je mooiste reismoment.

In de zomer van 2016 ben ik voor een half jaar naar het noorden van Amerika vertrokken. Op dat moment was het daar heel warm en met een actief gastgezin met jonge kinderen, resulteerde dat ik veel tochtjes paardrijden in het bos, wandelingen en zwemmen in de rivier. De warmte duurde daar niet lang, maar dat waren toch wel heel fijne herinneringen.

20161119_130821

Wat zal je nooit vergeten mee te nemen op reis?

Een camera, mijn dagboek. Of laptop, kan ik tenminste mijn blog Stravelien een beetje up-do date houden met ervaringsverhalen over waar ik ook mag zijn. Mijn paspoort, ja ver geraak ik niet zonder. Ik denk dat dit de belangrijkste dingen zijn. De rest kan ik ter plaatse ook wel vinden moest dat nodig zijn.

Wat is je favoriete werelddeel?

Dit is de moeilijkste vraag die ertussen zit. Sowieso niet Afrika. Als ik puur op cultuur moet afgaan, dan Noord-Amerika misschien ook niet. Dan zal het waarschijnlijk toch Azië worden. Hier wil ik heel graag in mij eentje gaan rondtrekken voor een paar maanden, dat heb ik niet zozeer bij de andere werelddelen. Lijkt mij ook de veiligste optie daar trouwens, haha.

Heb je een favoriete reisquote? Zoja, dewelke?

img_4327

Minst leuke reiservaring?

Weet ik zo niet meteen. In Amerika heb ik met periodes moeilijke momenten gehad, maar omdat nu over één boei te gooien…Ik denk niet dat er iets is dat heel erg is tegengevallen dat ik zo nu meteen kan noemen. Gelukkig.

And last but not least: Beste reiservaring?

Deze zomer ben ik twee weken met mijn vrienden gaan surfen in het noorden van Spanje, daar had ik een heel leuke tijd. Ik had nog nooit in mijn leven op een surfplank gestaan. Kermis vieren in Washington vorig jaar, mag hier ook zeker niet ontbreken. Eén van de mooiste kerstperiodes die ik al heb meegemaakt. Dan wel zonder mijn familie, maar heel heel veel andere lieve mensen in de plaats.

17821374_2067657480127872_335408209_n (2)

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *